Translate

Wednesday 20 February 2013

Πρασοτυρόπιτα η Ευρωπαική

Υλικά: για τη γέμιση
2 Αυγά
3-4 Μεγάλα πράσα
2 Κολοκυθάκια τριμμένα στον τρίφτη
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 
1 κουτάλι του γλυκού άνηθο ψιλοκομμένο
1 ματσάκι πράσινα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
300 γρ. τυρί φέτα
1 γιαούρτι στραγγιστό
250 γρ. κρέμα γάλακτος
αλάτι, πιπέρι,ρίγανη, λάδι.




 Για τη ζύμη:

600 -700 γρ. αλεύρι
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ 
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη,μαιντανό ψιλοκομμένο
200 γρ. μαργαρίνη
γάλα αντί νερού για τη ζύμη
3 αυγά

Εκτέλεση:

Για τη γέμιση:
Ψιλοκόβουμε τα πράσα και τα πλένουμε σε ένα βαθύ σκεύος με κρύο νερό.
Πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα τρίβουμε σε ένα τρίφτη.
Ψιλοκόβουμε τα πράσινα κρεμμυδάκια. το κρεμμύδι και τον άνηθο.
Σε μεγάλη κατσαρόλα προσθέτουμε λίγο λάδι αλάτι και πιπέρι για να πάρουν τα αρώματα και σωτάρουμε τα πράσα με τα κολοκυθάκια, κρεμμύδια πράσινα και μη και στο τέλος προσθέτουμε τον άνηθο και τη ρίγανη.
Όταν τα λαχανικά έχουν  σωταριστεί,  προσθέτουμε το στραγγιστό γιαούρτι και ανακατεύουμε, προσθέτουμε και την κρέμα γάλακτος και ξανά ανακατεύουμε.
Αφήνουμε το μείγμα να πάρει μια βράση και το κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Τρίβουμε τη φέτα  και την προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το μείγμα και ανακατεύουμε. Το αφήνουμε   5 λεπτά και έπειτα  προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα και αυτά ανακατεύοντας το μείγμα απαλά.

Για τη ζύμη:
Σε   λεκάνη ανακατεύουμε το αλεύρι , το μπέικιν πάουντερ,με το αλάτι, τη ρίγανη και τον μαϊντανό.
Σε ένα άλλο σκεύος χτυπάμε την μαργαρίνη με τα αυγά και προσθέτουμε 4 κουταλιές της σούπας γάλα.
Ανακατεύουμε τη χτυπημένη μαργαρίνη με τα αυγά και με το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει η ζύμη μαλακή, προσθέτοντας γάλα στο ζύμωμα όταν χρειαστεί, αντί για νερό.
*Έχετε έτοιμη λοιπόν μια ζύμη αλμυρής Τάρτας.
 
Απλώνουμε τη ζύμη με τον πλάστη και την τοποθετούμε  σε ένα μεγάλο ταψί βουτυρωμένο. Η ζύμη να μη είναι ούτε πολύ παχιά ούτε πολύ λεπτή και  να είναι ανασηκωμένη στα πλαϊνά τοιχώματα του ταψιού, στο ύψος που θα φτάσει η γέμιση.
Απλώνουμε την γέμιση στην αλμυρή τάρτα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 -180 βαθμούς Κελσίου, αναλόγως με το φούρνο, για 45 περίπου λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η πίτα.

Καλή σας όρεξη.

Προσωπικά μπορώ να πω  ότι το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει.
Είναι μια παραλλαγή μιας Γαλλογερμανικής συνταγής κι αρέσει πολύ στο εστιατόριο που εργάζομαι στα Γαλλογερμανικά σύνορα.   

*Έχοντας την αλμυρή σας τάρτα, μπορείτε να προσθέσετε ως γέμιση, εκτός από τα λαχανικά, διάφορα τυριά και να κάνετε μια τάρτα με τυριά.

   










No comments:

Post a Comment