Translate

Sunday 17 March 2013

Τάρτα Τομάτας

Υλικά: (για 12 κομμάτια )

200 γρ. αλεύρι (και λίγο επιπλέον για το ζύμωμα )
120 γρ. μαργαρίνη
600 γρ. τομάτες
4 κουτάλια της σούπας παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
2 κουτάλια της σούπας μέλι
2 κουτάλια της σούπας ξύδι
200 γρ. κρεμώδες τυρί (με κατίκι Δομοκού ακόμα καλύτερα)
2 κουτάλια της σούπας μουστάρδα απαλή
4 αυγά

5 κουτάλια της σούπας γάλα
Λίγο φρέσκο βασιλικό και ρόκα για διακόσμηση.




Εκτέλεση:


Σε ένα σκεύος ρίχνουμε το αλεύρι με λίγο αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, τα 2 αυγά και τη λιωμένη μαργαρίνη(κρατάμε περί τα 10γρ. για να αλείψουμε το ταψί) και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη μαλακή που να μη κολλά στα χέρια (αν χρειαστεί προσθέστε λίγο επιπλέον γάλα 1-2 κουταλιές της σούπας ή λίγο επιπλέον αλεύρι, ποτέ όμως νερό ).
Αφήνουμε τη ζύμη σε μια άκρη να ξεκουραστεί για 30΄λεπτά.
Στο μεταξύ πλένουμε τις τομάτες,  τις κόβουμε σε δαχτυλίδια ενός πόντου και

τις μαρινάρουμε με το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, το μέλι, λίγο ρίγανη και το ξύδι.
Σε άλλο σκεύος ανακατεύουμε το κρεμώδες τυρί, με το γάλα, τη μουστάρδα, τα 2 τελευταία αυγά  και λίγο πιπέρι.
Ανοίγουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς και μέχρι να προθερμανθεί με την   μαργαρίνη που έχουμε κρατήσει, αλείφουμε ένα ταψί και απλώνουμε τη ζύμη μας, ούτε πολύ παχιά αλλά ούτε και πολύ λεπτή, 10 χιλιοστά το πολύ.
Ψήνουμε τη ζύμη για 15 λεπτά περίπου και μετά προσθέτουμε επάνω της, πρώτα το κρεμώδες τυρί και μετά τα κομμάτια της τομάτας.
Κατόπιν συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 20 λεπτά, στην ίδια θερμοκρασία.

Όταν την κόψετε σε κομμάτια τη γαρνίρετε με τη ρόκα ή τον βασιλικό ή ακόμα και με τα 2 και καλή σας όρεξη.      


*********(Μπορείτε να προσθέσετε και λίγη φέτα η όποιο τυρί της αρεσκείας σας, και με λίγη φαντασία και διαφορετικά υλικά δημιουργείτε και μια δική σας συνταγή.)

No comments:

Post a Comment