Translate

Thursday 21 March 2013

Chili Con Carne



Για το Chili Con Carne,  η ιστορία θέλει να έχει καταγραφεί η συνταγή στο Σαν Αντόνιο, στα μέσα του 18ου αιώνα, από Ινδιάνους .   
Μέχρι σήμερα διεκδικούν την πατρότητα της συνταγής αρκετές φυλές στον κόσμο. 
Έχει πολλές παραλλαγές και είναι το ίδιο νόστιμη. 




 

 Υλικά:

1 κιλό βοδινό κιμά
2 κρεμμύδια μεγάλα ψιλοκομμένα  
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1 κουταλιά της σούπας σκόνη τσίλι
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού πελτέ τομάτας
2 κούπες του τσαγιού τομάτες σε κύβους αστράγγιστες

1 κούπα του τσαγιού καλαμπόκι
1 κονσέρβα κόκκινα φασόλια, αστράγγιστα.

Πώς να κάνετε τσίλι con carne

Σε αντικολλητικό σκεύος σοτάρουμε τον κιμά μέχρι να αλλάξει χρώμα χωρίς να βάλουμε καθόλου λάδι σε μέτρια θερμοκρασία.Μετά προσθέτουμε
το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για ακόμα 8 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Ανακατεύουμε τα συστατικά που έχουν απομείνει, εκτός από τα φασόλια και το καλαμπόκι και ανεβάζουμε τη θερμοκρασία για να
να βράσει το φαγητό Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 1 ώρα, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Προσθέτουμε το καλαμπόκι και τα φασόλια.

Αφήνουμε να σιγοβράσει για ακόμη είκοσι λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να πήξει.
   
Το Chili con Carne είναι έτοιμο και καλή σας όρεξη.

Χρόνος προετοιμασίας: 25 λεπτά
Συνολικός χρόνος: 1 ώρα και 50 λεπτά

No comments:

Post a Comment