Translate

Sunday 17 March 2013

Tiramisu

Το Τιραμισού είναι μια από τις τελευταίες προσθήκες στην "παραδοσιακή" ιταλική κουζίνα. Άγνωστο μέχρι πριν από δεκαπέντε χρόνια περίπου,  πιστεύεται ότι έχει εφευρεθεί στην πόλη του Τρεβίζο, στη βόρεια Ιταλία.   Σε μια δεκαετία έχει γίνει ένα παγκοσμίου φήμης επιδόρπιο, εξαιρετικά δημοφιλές σε όλο τον κόσμο. Αυτό το επιδόρπιο έχει πολλές παραλλαγές, με  μόνο σταθερό συστατικό το τυρί μασκαρπόνε.Κατά το σερβίρισμα πασπαλίζουμε με σκόνη κακάο . Το Τιραμισού γίνεται στην Ιταλία με τη χρήση ωμών αυγών. Επειδή, ο κίνδυνος της σαλμονέλας είναι πάντα μεγάλος, προτιμούμε να μαγειρέψουμε τους κρόκους σε μπεν-μαρί και να αντικαταστήσουμε τα ασπράδια με  σαντιγί.

Συστατικά:


Για άρωμα στα μπισκότα:1 1/2 φλιτζάνι καφέ εσπρέσο, 2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη

Για την κρέμα:

4 κρόκοι αυγών, 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη, 1/2 φλιτζάνι κρασί Marsala (εάν δεν υπάρχει οποιοδήποτε γλυκό κρασί κάνει). Τυρί μασκαρπόνε 500 γρ., 
 
 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος καλά χτυπημένη σε σαντιγί Για τη βάση:285 γραμμάρια μπισκότα δάχτυλο ζαχαροπλαστικής ή αν δεν έχετε η λύση είναι παντεσπάν,
 2 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάο Προετοιμασία:
Ετοιμάστε ένα δυνατό καφέ εσπρέσο, περίπου 1 ½ φλιτζάνι.Ρίξτε  2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη, όταν ο καφές είναι ακόμα ζεστός. Αφήστε τον καφέ να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

 Προετοιμασία τη γέμιση:
 Χτυπάμε τους κρόκους σε μπεν μαρί, μέχρι να γίνουν αφράτοι.Χτυπάμε τη ζάχαρη. . .. . . και το κρασί Marsala.Και χτυπήστε ελαφρά μέχρι να πήξει η κρέμα, που θα πυκνώσει λίγο πριν από το σημείο βρασμού, όταν εμφανίζονται μικρές φυσαλίδες και κατεβάστε το απο το μπεν μαρί .Με μια λαστιχένια σπάτουλα, ανακατέψτε το τυρί μασκαρπόνε σε ένα μπολ μέχρι να γίνει κρεμώδες.Προσθέστε τη κρέμα στο τυρί μασκαρπόνε, και ανακατέψτε πολύ καλά. Προσθέστε και την σαντιγί με την κρέμα, και ανακατέψτε απαλά μέχρι να μαλακώσουν.

Φτιάχνοντας το κέικ:


Τοποθετούμε στον πάτο του ταψιού μας
(30 χ 20 cm), ένα στρώμα με μπισκότα δάχτυλο ζαχαροπλαστικής ή με το παντεσπάνι .
Ραντίζουμε τα μπισκότα με λίγο καφέ.Ομοιόμορφα διανέμουμε ένα μέρος της κρέμας μέχρι να σκεπαστούνε όλες οι χαραμάδες .Επαναλάβετε το βήμα με ένα δεύτερο στρώμα από μπισκότα και καφέ, και από πάνω με το υπόλοιπο της κρέμας.Πασπαλίζετε με τη σκόνη κακάο και βάζετε στο ψυγείο για περίπου 3 με 4 ώρες.
Καλή σας όρεξη.

No comments:

Post a Comment