Translate

Tuesday 17 June 2014

Bruschetta με τομάτα και φέτα

 Για σήμερα  έχουμε Bruschetta με τομάτα και φέτα .
Μια συνταγή που είναι ότι καλύτερο για τις πολύ ζεστές καλοκαιρινές μέρες, αλλά και ένα πολύ καλό ορεκτικό.

Υλικά: (για τη ζύμη)

500 γρ αλεύρι μαλακό
1/2 μαγιά νωπή
2 κουταλιές του τσαγιού αλάτι
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
1 κουταλιά του τσαγιού ζάχαρη
1 κουταλιά του τσαγιού ρίγανη
20 γρ. ελαιόλαδο έξτρα παρθένο
30 γρ. μαργαρίνη λιωμένη
 200 γρ. περίπου νερό χλιαρό

Για τη γέμιση:

5 μεσαίες τομάτες ψιλοκομμένες και σε κύβους
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
4 κουταλιές της σούπας αγνό παρθένο ελαιόλαδο
μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και λίγο ξύδι
100 γρ. φέτα τριμμένη

Εκτέλεση;

Σε λεκάνη προσθέτουμε το αλεύρι, αλάτι, πιπέρι, λάδι, ρίγανη και τη μαργαρίνη και τα ανακατεύουμε για λίγο.
Στο χλιαρό νερό ρίχνουμε τη ζάχαρη και τη νωπή μαγιά και ανακατεύουμε μέχρι η μαγιά να διαλυθεί.
Προσθέτουμε το νερό στο αλεύρι και αρχίζουμε να πλάθουμε τη ζύμη για 10-15 λεπτά μέχρι να γίνει ελαστική.
Την λαδώνουμε ελαφρά και την αφήνουμε σκεπασμένη με μια πλαστική μεμβράνη να ξεκουραστεί σε μια άκρη και να διπλασιασθεί στον όγκο για 1 ώρα περίπου αν είναι καλοκαίρι, για 2 αν είναι χειμώνας.
Μόλις η ζύμη μας φουσκώσει την πλάθουμε ελαφρά και την κόβουμε σε μικρές μπάλες τόσο μεγάλες, όσο όταν την μπάλα προσπαθούμε να την κλείσουμε με τις χούφτες μας, να χωράει σε αυτές χωρίς να πιέζει τις παλάμες μας.
 Τοποθετούμε τις μπάλες σε ένα ταψί με λαδόχαρτο και τις αφήνουμε να διπλασιασθούν στον όγκο και πάλι.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 160 βαθμούς πάνω κάτω και ψήνουμε τα ψωμάκια μας για 15 λεπτά το πολύ.
Μόλις κρυώσουν λίγο τα ψωμάκια τα κόβουμε στη μέση και τα βάζουμε να ψηθούν (το κομμένο μέρος  ) σε μια τοστιέρα ή στον φούρνο με αναμμένο μόνο το επάνω μέρος  του  για να κάνουνε μια κρούστα , ή απλά τα αφήνουμε όπως στην φωτογραφία, γιατί τα έκοψα ζεστά πεινούσαμε και είχε και μια διαολεμένη ζέστη που θέλαμε κάτι ελαφρύ και δροσιστικό!
Αλείβουμε τα ψωμάκια με λίγο ελαιόλαδο στην κομμένη τους πλευρά  (όσο τα ψωμάκια ψηνόταν εμείς ανακατέψαμε όλα  τα υλικά της γέμισης εκτός της φέτας),  απλώνουμε τη γέμιση,  προσθέτουμε από πάνω λίγη φέτα και έχουμε μια έκρηξη δροσιάς για τις ζεστές μέρες ή ένα γευστικό ορεκτικό για το τραπέζι μας.
Καλή σας όρεξη. 
 
Υ.Γ
Για τους τεμπέληδες και για τις νύφες που όταν δεν θέλουν να ζυμώσουν 5 μέρες κοσκινίζουν έχουμε και την εύκολη λύση:
Κόβουμε από το έτοιμο ψωμί χοντρές φέτες τις ροδίζουμε στην τοστιέρα,   βάζουμε τη γέμιση και είμαστε έτοιμοι!!!!

No comments:

Post a Comment